Festivallens idé

Kolding Light Festival er en lysfestival, der blev afholdt for første gang i december 2013 i Kolding by. Festivalen vil blive afholdt i den anden december-weekend hvert år. Dette års festival afholdes d. 7.-9. december 2017.

Festivallens idé er at give de besøgende en ny og anderledes oplevelse af Kolding by ved anvendelse af lys og lyd. Med spændende lyssætninger, videolys, interaktive installationer og lyskunst vil byrummet udfolde sig fra en helt ny side. Ønsket er desuden, at festivallen vil kunne give inspiration til besøgende, hvad enten det er byens beboere, turister, kunstnere eller fagfolk.

Det seneste årti er der etableret lysfestivaller overalt i verden. Tættest på Kolding finder vi festivaller i Berlin og Amsterdam, men også i Lyon, Eindhoven, Sydney og Singapore m.fl. leges der med lys. Fælles for alle er, at de tilføjer mere og ny mening til det offentlige rum og viser kultur, skønhed og teknik i elegant forening.

Fra første år har Kolding Light Festival givet økonomisk støttet til frivillige, der har bidraget med egne lysinstallationer. I 2013 blev der bl. a. givet støtte til materialindkøb til installationerne “Lysende stof” og “Alone together” af hhv. Mea Andresen/Maja Theselius og Ditte Blohm.

2013 blev første skridt på en lang udvikling taget, hvor festivallen vil vokse sig større og bredere. Vi startede med relativ få store, men imposante installationer, samt en del mindre installationer. Vi forventer, at omfanget vil udvikle sig over årene og håber desuden, at festivalen vil kunne efterlade blivende lysinstallationer rundt omkring i Koldingegnen.

Kolding Light Festival bygger videre på arrangementet ”Kolding Lyser”, der blev afholdt i årene 2011 og 2012. Arrangørerne af ”Kolding Lyser” er medarrangører af Kolding Light Festival.

Kolding Light Festival ville ikke kunne gennemføres uden stor opbakning fra virksomheder, Kolding Kommune, Kolding Handelsråd, City Kolding, Visit Kolding og mange flere, som du kan læse om her.

Under lysfestivalen er det muligt at opleve både store og mindre lysinstallationer rundt omkring i Kolding by. De største ”Fyrtårne” er beskrevet nedenfor.