Installationer 2014

Læs her om de spændende og flotte installationer, der var del af Kolding Light Festival 2014.

 

 

Fyrtårnet i Søndergade syd

I anledning af Kolding Light Festival lader vi det gamle tårn i Søndergade virke som fyrtårn for gæster, der ankommer fra syd.

 

Søndergade

Midt i Søndergade møder vi en spændende lysinstallation, der er lavet af studerende fra Kolding Designskole i samarbejde med Grundfos.  Set på afstand ligner den opstillede container noget, man ser på ladet af en lastbil. Men et kig ind i containeren afslører en sindrig installation, hvor lysende ringe og spejling af skønne farver skaber en levende mosaik.

Installationen er muliggjort med puljemidler fra Kolding Light Festival.

 

Endless Portraits

På Søndertorv (i Butik Margit) viser den herboende tyske lysdesigner Urs Basteck sin installation “Endless Portraits”. Du kan få taget et billede af dig selv og få det lagt i installationens database. Så er du medspiller i installationen! Dit portrætbillede bliver del af installationen og et felt af dit portræt vil komme til at indgå i et af de blandede portrætter der vises. Vær med!

 

Kunst i Åen

Midt i Kolding Å er der spot på kunsten. Her er fem lokale kunstnere gået sammen om at skabe denne installation, der består af seks skulpturer – tre som står på bunden, og tre som flyder. Til sammen danner de installationen ”Alt flyder”.

Installationen er muliggjort med puljemidler fra Kolding Light Festival.

 

Kyssetræet

Tag kæresten i hånden og gå en tur under kyssetræet på Tombolapladsen og få hjerterne til at lyse, når I mødes i et kys.

Sponsorer: Klingspor A/S og Trolle Advokatfirma

 

Akseltorv

Julen er fyldt med traditioner, og dette er en af lysfestivallens traditioner. Oplev en fantasifuld beretning om Koldingfamiliens sysler op mod jul. Det fantastiske lysshow får med korte mellemrum Business Kolding-bygningen til at hoppe og danse, skifte udsende, klappe sammen og meget mere.

Sponsor: Foreningen Business Kolding

 

Nicolai Kirken

En sanselig oplevelse venter i det storslåede kirkerum i Sankt Nicolai Kirke. Vi har hentet et tysk lysprojekt til Kolding, der tidligere har kastet lys over bl.a. de store hvælvinger i Kölner Dom. Denne gang sker det i Nicolai Kirken, hvor vi lader farvede mosaikker vandre over det smukke rum ledsaget af stemningsfuld musik.

 

Kolding Hotel Apartments

I år bydes der igen indenfor hos Kolding Hotel Apartments. På den overdækkede udsigts-tagterrasse ved søen har vi lagt tæpper frem, og der bydes på lidt gratis lækkerier. Fra tagterrassen er der fri udsigt til Koldinghus, og der krydres med lysoplevelser. Der bydes også indenfor til et kig i de ny renoverede lejligheder.

 

Den Spanske Trappe

Lys og lyd i skøn forening skaber en unik oplevelse. Lyset er hele tiden i drift, men hvert 15. minut kører et intenst lysshow.

 

Jernbanegade

Indgangen til Koldings hovedstrøg markeres med en flot panibelysning af hjørneejendommen Munkegade/Jernbanegade.

 

Biblioteket

Indenfor på biblioteket vil der disse aftener være en helt særlig stemning. Vi har slukket det almindelige lys og via de to atriumhaver skabes en spændende lyssætning, der omdanner hele rummet og giver en ny oplevelse.

 

P-huset Buen

Det bliver en sanselig oplevelse at begive sig ind i P-huset på Buen. Med klare referencer til drypstenshuler, vil vi med lys og lyd skabe et sanseligt rum.

Sponsorer: Middelfart Sparekasse og Nykredit.

 

Havnen – DLG siloen

Der kastes lys på den gamle DLG silo, der hæver sig højt over byens huse, men siloen kommer ikke til at stå alene, også andre af havnens gamle bygninger og nye kraner kan opleves i et nyt lys. Gå en tur og se havnen på en ny måde.

Kolding-2014V1b

Sponsorer: DLG og Kolding Havn.

 

Lystunnelen ved Design City

En af missionerne med Kolding Light Festival er at skabe større fokus på vedvarende installationer, der i hverdagen sætter fokus på den oplevelse, der ligger i lyset. Et storslået eksempel herpå er tunnelen mellem Design City og det nye universitet. Begiv dig igennem tunnelen og se, hvordan lyset interagerer med dine bevægelser.

tunnel

Sponsor: Bjert Invest A/S

 

Pyramiden

Der kommer snart liv i et af Koldings mest ikoniske vartegn. Det markerer vi med at sætte lys på Pyramiden.

Sponsor: CoolSMS

 

Den Geografiske have

Den Geografiske Have præsentere såvel illumination af væksthusene samt belysning af træer i haven. Der bydes desuden på flere overraskelser i løbet af de tre dage. Hold øje med programmet.

 

Tranberg Bilsalg

Der er stadig liv i de gamle Tranberg-bygninger. Med vores lyskaster signalerer vi, at lysfestivallen er skudt i gang.

Sponsor: Tranberg Bilsalg

 

Juletræer i Nicolai

Atter i år vises Osmund Olsens flotte acryl-juletræer, der er med til at skabe en helt speciel julestemning ved Skolegade 2B.

 

 

Kolding Light Festival bliver gennemført med stor opbakning fra en lang række lokale virksomheder, Kolding kommune, Kolding Handelsråd, City Kolding, Visit Kolding og mange flere